Om oss

Vad vi gör

Aristoteles sa att “helheten är större än summan av dess delar.” Ett sant uttalande för grundandet och utvecklingen av Edsvärd. Historien om företaget började 2020 när en anläggningsingenjör, en VR-entreprenör och en hjärnforskare träffades på en tågdepå i Stockholm. De arbetade med att skapa en avancerad digital tvilling. För att göra en lång historia kort var de alla intresserade av digitalisering, datainsamling och hållbarhet relaterat till fastighet och infrastruktur. Det ena ledde till det andra och Edsvärd antog sin nuvarande form 2023. Sedan dess är Edsvärd ett Saas-företag som erbjuder tre sammanvävda AI-drivna lösningar för byggda miljöer. Våra tre C:n – Coordination, Classification och Collection drivs med watsonx.

Coordination – Samporten är ett digitaliserat samordningsverktyg för fastighets- och infrastrukturägare som låter olika intressenter förstå vad, var och när saker och ting händer. Vår AI-assistent Charlie omvandlar dokumentation till information kombinerat med visuell planering för att öka efterlevnaden av arbetsmiljökrav och säkerhet på byggarbetsplatser.

Classification – Forklift är en AI-driven Saas-lösning som klassificerar byggdelar och installationer enligt standarden för CoClass. Digitaliseringen av tekniska dokument gör det möjligt för fastighetsägare att optimera förvaltning, underhåll och hållbarhet.

Collection – IBM Envizi är en digital hållbarhetsplattform för insamling av hållbarhetsdata. Genom våra AI-lösningar utnyttjar vi kraften i dataanalys för att hjälpa företag att nå höga hållbarhetsmål.

Medarbetare

Zoran Grahovac

Marknadschef

förnamn@edsvard.se
070-181 10 42

Arturo Leon

Certifierad Hållbarhetsansvarig

Katarina Gospic

Head of ESG AI automation

Alena Niarezka

Hållbarhetsstrateg

Jessica Molén

Hållbarhetsexpert, upphandling & avtal

Alexander Edsvärd

VD & uppdragsledare

Jimmy Sjögren

Certifierad besiktningsman